‘Tofik Dibi wil lijsttrekkerschap GroenLinks’

Tofik Dibi wil de lijsttrekker van GroenLinks worden. Dat meldt de NOS maandag op basis van ingewijden. Partijvoorzitter van GroenLinks Heleen Weening zei maandag in Pownews dat zich meerdere kandidaten voor het lijsttrekkerschap van de partij hebben gemeld. “Dat vind ik als voorzitter goed nieuws.”

GroenLinks houdt geen aparte verkiezing voor het lijsttrekkerschap van de partij. Kandidaten voor de Tweede Kamer konden wel aangeven dat ze de partij willen aanvoeren. Een kandidatencommissie stelt daarna een conceptlijst voor, waar de partijleden tijdens het congres op 30 juni over kunnen stemmen.

De huidige fractievoorzitter van GroenLinks Sap kan dan van de eerste plek op de lijst verstoten worden. Het mede door GroenLinks gesloten begrotingsakkoord lijkt de positie van Sap echter te hebben verstevigd.

De 31-jarige Dibi zit sinds 2006 namens GroenLinks in de Tweede Kamer. Daar houdt hij zich onder meer bezig met imigratie en asiel, jeugdzorg en veiligheid en justitie. In 2008 werd Dibi door de parlementaire pers verkozen tot politiek talent van dat jaar.

07 mei 2012, 23:13
©novum