Moskeeën: verschrikkelijke, walgelijke aanslag

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) zegt met zeer veel afschuw kennis te hebben genomen van de ,,verschrikkelijke en walgelijke aanslag’’ in Brussel waarbij doden en gewonden zijn gevallen. ,,Wij staan stil bij de vele slachtoffers en nabestaanden van deze verschrikkelijke daad’’, aldus de RMMN.

,,Met deze aanslagen in Brussel lijken de aanslagen en terreurdreigingen steeds dichterbij te komen. Wij hopen dat de daders zeer snel worden opgepakt en vragen iedereen nu vooral kalm te blijven en elkaar te omarmen’’, zegt woordvoerder Said Bouharrou van de RMMN.

De RMMN had afgelopen weekend al aan alle gebedshuizen gevraagd om komende vrijdag tijdens het gebed aandacht te schenken aan de vele terreuraanslagen in de wereld die de wereldvrede op deze manier ernstig kunnen verstoren. ,,Daarbij vragen wij met name aandacht te schenken aan deze verschrikkelijke aanslagen in Brussel’’, aldus Bouharrou op dinsdag.

22-03-2016 © ANP / Demet TV