BuZa: twee Nederlanders vermist na aanslag

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt woensdag dat er na de aanslag op vliegveld Zaventem twee Nederlanders worden vermist. Limburgse media meldden dinsdagavond al dat de familie van de broer en zus voor hun lot vreesde.

,,Een vreselijke situatie voor de familie die in onzekerheid zit. Onze medewerkers staan in nauw contact met hen. De ambassade doet er alles aan om bij de Belgische autoriteiten snel duidelijkheid te krijgen”, liet minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken woensdag weten.

De broer en zus uit Maastricht zouden dinsdagochtend vanuit Brussel vliegen naar New York. Het gaat volgens de Limburgse media om de twintigers Alexander en Sascha Pinczowski die in de VS wonen. Ze zouden rond het tijdstip van de aanslag om 08.00 uur ’s ochtends zijn aangekomen op het vliegveld.

Telefoongesprek

Familie van de vermisten verklaarde tegen de zender L1 dat het tweetal na aankomst op het vliegveld om 7.59 uur met familie heeft gebeld om te meldden dat ze goed waren aangekomen. Tijdens het gesprek hoorde de familie glasgerinkel en werd de verbinding verbroken. Sindsdien is niets meer van de broer en zus gehoord.

Bij de aanslag op Zaventem raakte een Nederlander lichtgewond. Er kwamen zeker vijftien mensen om. De identificatie van de slachtoffers verloopt erg moeilijk, aldus de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block. ,,Er zijn ook mensen van wie men vermoedt dat ze slachtoffer zijn, maar waarvan nog geen fysiek bewijs gevonden is.’’

Nationaliteiten

Er zijn volgens de Belgische autoriteiten minstens veertig nationaliteiten onder de slachtoffers. Tot dusver is alleen bekend dat een 37-jarige vrouw uit Peru de bloedige aanslag op het vliegveld niet overleefde.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tientallen telefoontjes gekregen met vragen over de toestand in België na de aanslagen.

23-03-2016 © ANP / Demet TV