Categories Nieuws Artikelen

IOT rondt project armoedebestrijding onder Turken af

Het Inspraak Orgaan Turken heeft zijn project om mensen te informeren over armoede afgerond. Het project was een jaar geleden gestart in het kader van armoedebestrijding in Nederland. Tijdens het afrondende slotbijeenkomst in Utrecht is een boek met bevindingen overlegd aan PvdA-Kamerlid Keklik Yucel.

Het project over armoedebestrijding was een samenwerking tussen de Marokkaanse SMN en het Turkse Inspraak Orgaan Turken. In totaal zijn in het kader van het project 80 bijeenkomsten met de doelgroep gehouden. Vertegenwoordigers van verschillende organisaties die zich bezighouden met armoede, zoals de gemeente, voedselbank en schuldsaneringsinstellingen hebben tijdens deze bijeenkomsten informatie gegeven over het probleem en hulp geboden aan mensen die in het vicieuze cirkel van armoede verkeren.

Volgens recente cijfers van het voortgangsrapport armoede zouden 20 procent van de Turken en Marokkanen in Nederland te maken hebben met armoede. Dat is vier keer meer dan bij autochtonen.

24-03-2016 © Demet TV