Categories Nieuws Artikelen

Slachtoffer discriminatie publiceert hele filmpje

Het Turkse meisje Betul die enkele dagen geleden het slachtoffer werd van discriminatie heeft het hele filmpje die zij tijdens het incident had opgenomen gedeeld met Demet TV.  Eerder publiceerde het meisje een korte deel van het filmpje op facebook.

Op de beelden die nog niet vertoond zijn, is te zien hoe drie Nederlanders haar beschermen tegen de racistische vrouw die haar haar sommeert haar hoofddoek af te doen. De vrouw vindt het niet kunnen dat de moslima een hoofddoek draagt. “Ik loop toch ook niet omdat ik katholiek ben met een kruis om,” schreeuwt de vrouw in de hoop haar gelijk te krijgen.

Gelukkig voor het meisje zijn er nog weldenkende mensen die haar proberen te beschermen tegen de racistische vrouw. “Je kunt bij de koningin gaan zeuren, kan het meisje niks aan doen,” aldus een van de mannen die het meisje probeert te beschermen. De racistische vrouw is echter niet onder de indruk. “Ze kan haar hoofddoek af doen,” schreeuwt ze.

Het slachtoffer liet eerder aan DutchTurks weten dat ze blij was met de hulp van de mannen. “Ik vond het erg aardig van de mannen die mij te hulp schoten, het waren gewoon Nederlandse mannen, die ook zeiden tegen de oudere vrouw dat als ze niet zou vertrekken, ze haar zouden wegbrengen”.

Op het verzoek van onze omroep om een interview voor tv, laat het meisje aan Demet TV dat ze dat liever niet heeft. Ze zegt bang te zijn om nog meer negatieve aandacht te trekken.

KIJK HIER NAAR DE VIDEO

29-03-2016 © Demet TV