Technische aanpassingen dienstwapen nodig

Het dienstwapen dat de politie sinds drie jaar gebruikt, moet worden aangepast. Tijdens oefeningen zijn vier punten ontdekt die vragen om technische verbetering, meldt de politie donderdag. Het betreft in totaal 49.000 vuurwapens.

Het gaat om de Walther P99Q-NL. De leverancier van het wapen heeft volgens de politie oplossingen aangedragen voor de vier knelpunten. De problemen zouden alleen tijdens trainingen aan het licht zijn gekomen en in de dagelijkse praktijk nooit zijn opgetreden.

De politieleiding heeft besloten dat de noodzakelijke vervanging van onderdelen gebeurt tijdens het normale jaarlijkse wapenonderhoud. Om ervoor te zorgen dat elke Walther P99Q-NL binnen een jaar is nagekeken, worden extra wapentechnici ingezet.

01-04-2016 © ANP / Demet TV