ADO heeft geld Wang binnen

ADO Den Haag heeft het beloofde geld van United Vansen eindelijk binnen. Maandenlang moest de eredivisionist wachten op het geld uit China, vrijdag kon de club melden dat geldschieter Hui Wang eindelijk over de brug was gekomen.

ADO gaat de KNVB dan ook zo snel mogelijk vragen om de club terug te zetten naar de zogenoemde categorie twee. In categorie één zitten de clubs die onder curatele staan van de Nederlandse voetbalbond. ADO belandde in die categorie door het uitblijven van de betalingen door de Chinese eigenaar van de club.

Hoeveel geld er is gestort op de rekening van de Haagse voetbalclub, wil directeur Jan Willem Wigt niet zeggen. Wel zou het ruim voldoende zijn om uit de benarde categorie één te komen. Algemeen wordt aangenomen dat de Chinezen zo’n 3,7 miljoen euro zouden investeren in de club. Dat was nodig om de begroting sluitend te krijgen.

Gesteggel

In december werd duidelijk dat het geld nog niet binnen was, terwijl dat wel was toegezegd door Wang. Er volgden maanden van gesteggel, waarbij de club en Wang naar elkaar uithaalden, zonder dat het beloofde bedrag werd overgeboekt. Wang bleef overigens toezeggen dat het geld zou komen. Die belofte is hij nu toch nagekomen.

,,Ons zakelijk huwelijk kende een stroeve start maar door de goede overleggen die wij afgelopen maand hebben gehad, is duidelijk geworden dat wij samen verdergaan. Zowel zakelijk als sportief liggen er nog veel kansen in Nederland en China die wij moeten benutten”, aldus Wang. ,,Hopelijk kunnen wij nu in alle rust verder bouwen aan deze mooie voetbalclub.”

01-04-2016 ANP / Demet TV