Waarschuwing voor nieuwe Belgische blokkades

Opnieuw dreigen er grensblokkades in België deze week omdat boze vrachtwagenchauffeurs actie gaan voeren. Vooral in Wallonië kan dat overlast geven. Waar en wanneer de truckers grensovergangen gaan blokkeren is lastig te zeggen, meldt de verkeersdienst VID. Mogelijk wordt ook de snelweg tussen Maastricht en Luik getroffen. Alleen vrachtverkeer zou worden tegengehouden, maar dit heeft ook ook gevolgen voor het overige verkeer.

De truckers zijn boos over de chaotische invoering van het Belgische tolheffingssysteem. Uit protest werden vrijdag en zaterdag al diverse snelwegen geblokkeerd. Aan de Nederlands-Belgische grens stonden sommige vrachtwagens vrijdag wel twee uur langs de kant om het benodigde tolkastje te installeren. Chauffeurs die zonder kastje rijden, riskeren een boete van 1000 euro.

04-04-2016 © ANP / Demet TV