Veel munitie gevonden bij terreurverdachte

De politie heeft ongeveer 45 kilo munitie gevonden in het Rotterdamse appartement waar de opgepakte terreurverdachte Anis B. verbleef. Die werd vorige week zondag met twee andere terreurverdachten gearresteerd.

Het gaat om onder meer kaliber 7.62-kogels, die gebruikt kunnen worden voor kalasjnikovs. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM in reactie op een bericht van de NOS.

De antiterreureenheid DSI pakte B. op straat op. Hij verbleef in een appartement aan de Burgemeester Meineszstraat.

Uitlevering

De drie mannen uit Algerije kwamen in beeld toen politie en justitie in Nederland bezig waren met het opsporen van de 32-jarige Franse terreurverdachte B. Justitie in Frankrijk zocht hem. B. zou een kompaan zijn van de onlangs gearresteerde terreurverdachte Reda Kriket (34). Na diens arrestatie en een huiszoeking in zijn woning in Argenteuil, bleek dat hij al heel ver was met het voorbereiden van een aanslag.

Frankrijk heeft om de uitlevering van B. gevraagd. De Fransman werkt niet mee aan een snelle uitlevering naar Frankrijk. Volgens het OM betekent dit dat de rechtbank binnen negentig dagen moet beslissen of de vermeende terrorist toch aan de Fransen mag worden overgedragen.

04-04-2016 © ANP / Demet TV