Onderzoek strafzaak Geert Wilders gaat door

Het onderzoek in de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders gaat door. Dat heeft de rechtbank donderdag besloten.

De advocaat van Wilders, Geert-Jan Knoops, had op 18 maart tijdens een regiezitting gevraagd om het onderzoek op te schorten. Hij deed dit, omdat zijn concept-pleitnota voor die zitting was uitgelekt naar het AD. ,,Wij kunnen nu met een lek onze verdediging niet goed voorbereiden. Wij kunnen die werkzaamheden niet meer onbelemmerd verrichten”, concludeerde de advocaat.

Het lek is volgens de rechters het probleem van de verdediging zelf. ,,Het is aan de verdediging om zelf onderzoek naar het lek te doen of aangifte van het lekken te doen”, vindt de rechtbank. ,,Hier is geen rol voor de rechtbank.”

Wilders wordt vervolgd om zijn omstreden ‘minder Marokkanen’-uitspraken.

07-04-2016 © ANP / Demet TV