Categories Nieuws Artikelen

Haagse partijen organiseren Pegida sponsorloop

De Haagse Stadspartij, GroenLinks, Islam Democraten en Partij van de Eenheid maken van de demonstratie van Pegida een ludieke sponsoractie. Anti-Islam beweging Pegida komt aanstaande zondag naar Den Haag voor een landelijke demonstratie tegen de opvang van vluchtelingen. Voor elke honderd meter die de Pegida aanhangers lopen, doneren de partijen tien euro aan Vluchtelingenwerk. Met deze actie willen zij onder de noemer ‘vluchtelingen welkom, racisme niet’ een positief tegengeluid laten horen.

Fatima Faïd (Haagse Stadspartij) en Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid): “Pegida doet zich voor als een groep bezorgde burgers maar houdt er veel radicalere intenties op na dan dat ze aan het brede publiek willen laten blijken. Pegida ontvangt op haar demonstraties organisatorische steun van extreemrechtse groeperingen zoals DTG en Voorpost, en een groot deel van haar vaste deelnemers is afkomstig uit extreemrechtse of neonazistische kringen. Twee weken geleden riep een Pegida-spreker op een demonstratie in Utrecht tijdens een toespraak zelfs op om moskeeën in brand te steken. Hier moeten we ons tegen uitspreken”.

Arjen Kapteijns (GroenLinks): “We maken ons zorgen om de opkomst van dit soort bewegingen die de maatschappelijke tegenstellingen alleen maar verder op scherp zetten. Door het organiseren van een sponsorloop voor vluchtelingen helpen we Pegida om hun bezoek naar Den Haag in iets positiefs om te zetten”.

08-04-2016