BMW boekt verkooprecord in maart

BMW heeft in maart voor het eerst meer dan 200.000 auto’s in een maand verkocht. De Duitse fabrikant liet zich dinsdag dan ook positief uit over de verwachte gang van zaken in de rest van dit jaar.

De verkoop van het kernmerk BMW steeg ten opzichte van februari met 2,9 procent tot 201.000 stuks. Inclusief de dochtermerken Mini en Rolls-Royce namen de verkopen met 3,5 procent toe tot 240.659 auto’s. Het maandrecord is vooral te danken aan de grote vraag naar de onlangs geïntroduceerde Mini Clubman. De verkoop van Mini’s steeg met 6,6 procent.

In het eerste kwartaal bracht BMW 557.600 wagens aan de man, een stijging van 5,9 procent die vooral in Europa en Azië werd gerealiseerd. ,,Ik ben ervan overtuigd dat deze positieve trend gedurende dit jaar aanhoudt”, zei verkoopdirecteur Ian Robertson.

12-04-2016 © ANP / Demet TV