Rotterdam blijft populair onder toeristen

Rotterdam blijft het goed doen onder toeristen. Het aantal hotelovernachtingen lag in 2015 6 procent hoger dan het jaar ervoor. Vorig jaar kwamen er 969.000 hotelgasten die in totaal bijna 1,6 miljoen nachten boekten.

Uit hotelcijfers blijkt dat verreweg de meeste bezoekers (55 procent) uit eigen land komen. Duitsland en Groot-Brittannië zijn elk goed voor 7 procent en België voor 5 procent van de hotelgasten, blijkt volgens stadspromotor Rotterdam Partners uit voorlopige cijfers van het CBS.

De Rotterdamse economie profiteerde in 2015 eveneens van toenemende bedrijvigheid. In 2015 zijn er in totaal 65 buitenlandse investeringsprojecten aangetrokken of uitgebreid in de regio, een stijging van 25 ten opzichte van het jaar ervoor. Vorig jaar vestigden zich bijna duizend kennismigranten met hun gezin in de regio Rotterdam.

12-04-2016 © ANP / Demet TV