Dader bekend, Turkse advocaten slepen haar voor de rechter

De Turkse Juristen Vereniging onder leiding van advocaat Ejder Köse, gaat de Turkse Betul geheel kosteloos bijstaan in haar strijd tegen de racistische vrouw die haar twee weken geleden in Zutphen aanviel. Dat laat Köse vanmiddag aan Demet TV weten.

De vrouw viel het Turkse meisje midden op straat aan omdat zij een hoofddoek droeg. Ook probeerde zij het hoofddoek van het slachtoffer van haar hoofd af te trekken. Advocaat Köse zegt dat de dader inmiddels in beeld is. “Zowel het slachtoffer als de politie bevestigen dit,” aldus Köse aan Demet TV. Toen de verdachte het slachtoffer aanviel, heeft zij ook verwondingen aangebracht waar ook foto’s van beschikbaar zijn. “Onze advocaten zijn erg blij omdat het slachtoffer direct na het incident foto’s heeft gemaakt van haar verwondingen. Ik kan me niet voorstellen dat onder deze omstandigheden en het beeldmateriaal dat hier ligt,  het OM niet over zal gaan tot strafvervolging,” aldus Köse. 

Hate-crime

Advocaat Köse zegt bij het OM erop aan te willen dringen dat de zaak als zijnde een “hate-crime” bij de strafrechter zal komen. “In dat geval is het mogelijk dat het OM bij de strafrechter een hogere straf kan eisen.”

Aangifte bij de politie

Het slachtoffer heeft direct na het incident aangifte gedaan bij de politie. Niet alleen is er aangifte gedaan vanwege discriminatie om ras of geloof, maar ook van belediging en mishandeling.

Kijk hier naar de videobeelden van het incident. 

Lees ook: Slachtoffer discriminatie publiceert hele filmpje

12-04-2016 © Demet TV