Senaat akkoord met wijzigingen huurmarkt

De Eerste Kamer is dinsdag akkoord gegaan met de plannen van woonminister Stef Blok voor meer doorstroming op de (sociale) huurmarkt. Er blijven wel zorgen, onder meer over het aantal huizen voor de middengroepen. SP, GroenLinks, PVV en de Partij voor de Dieren stemden tegen, vooral omdat er in hun ogen nog te veel te hoge huurstijgingen mogelijk zijn.

Blok wil dat mensen niet zo vaak meer in een huurhuis blijven hangen dat te groot of te goedkoop voor ze is en dat ze plaatsmaken voor anderen bij wie hun huis beter past. Ook moeten de verschillen in prijs voor oude en nieuwe huurders van een soortgelijk huis kleiner worden. Blok wil eigenaren ook stimuleren woonruimte te verhuren door bepaalde mogelijkheden voor tijdelijke contracten, zodat huisbazen in spe niet meer zo bang hoeven te zijn dat ze niet meer van huurders afkomen.

13-04-2016 © ANP / Demet TV