Huizenverkoop blijft stijgen

De woningverkopen in Nederland zaten ook in maart in de lift. Afgelopen maand werden 16.124 woningen verkocht, ruim 20 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster maandag heeft gepubliceerd.

Alle typen woningen waren goed voor een stijging. Appartementen werden 29 procent vaker verkocht, hoekwoningen lagen met een stijging van een kleine 7 procent het minst goed in de markt.

De verkoopstijging was merkbaar in alle provincies. Zeeland, vorige maand nog achterblijver met een groei van een krappe 13 procent op jaarbasis, deed het deze maand met een stijging van dik 47 procent het beste.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam met 21,5 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Aan de andere kant vonden er in maart ook meer executieveilingen plaats. De 246 gedwongen verkopen betekenen een stijging van 7,4 procent ten opzichte van een jaar eerder (229).

18-04-2016 © ANP / Demet TV