Wie heeft meer mensen vermoord? IS of PKK?

Sinan Oğan, de oud-MHP-Kamerlid van Turkije die op uitnodiging van de Turks-Azerbeidjaanse Culturele Vereniging in Nederland was, betreurt het dat terreurorganisatie PKK in Nederland niet de zelfde behandeling krijgt als IS. “Wie heeft meer mensen vermoord? De PKK of IS?” vroeg de oud-Kamerlid in een zaal vol Turks-Nederlandse journalisten. “Het antwoord is de PKK”, aldus Oğan.

Oğan is van mening dat Turkije er niet in is geslaagd om aan Europa goed uit te leggen wat de PKK is. Dat is volgens hem ook de reden waarom Nederlandse media de PKK een arbeiderspartij noemen. “Het aantal brute moorden op naam van de PKK is veel hoger dan die van IS. De PKK is wat dat betreft even terroristisch als IS. Maar helaas is de benadering van het Westen anders als het gaat om de PKK.” Op de vraag waarom het Westen voor deze benadering kiest antwoordt Oğan dat het ze wellicht zo beter uitkomt. Wat hij daarmee precies bedoelde, legde Oğan niet uit.

Kijk hier naar de videobeelden.

18-04-2016 © Demet TV