Korans voor niet-moslims op Koningsdag

Een grote groep jonge moslims deelt woensdag met Koningsdag 15.000 gratis korans uit in Nederland. De jongeren zeggen op een positieve manier bij te willen dragen aan een correct beeld van de islam. Vorig jaar werd die actie voor het eerst gehouden, georganiseerd door de Alkhattab Foundation.

,,De afgelopen jaren staat de islam negatief in het nieuws en komen berichten voorbij die angst inboezemen bij veel mensen. De islam wordt veelal in één adem genoemd met allerlei problemen zoals onderdrukking, ongelijkheid en terrorisme. Dat zijn beelden waar het gros van de moslims en zo ook de Alkhattab Foundation zich niet in herkent”, aldus de organisatie maandag.

De korans zullen in meerdere steden in Nederland worden uitgereikt, net als folders met informatie over de Islam. ,,We willen in gesprek komen met de niet-moslims. Nederland is een land van ons allen en we moeten het samen doen. We hopen op net zulke positieve reacties als vorig jaar”, aldus Ali Houri, oprichter van de foundation.

26-04-2016 © Demet TV