Sombere vooruitzichten economie Suriname

De verwachtingen voor de economie van Suriname voor de komende jaren zijn niet best. Het land zucht onder meer onder teruglopende inkomsten uit olie en goud en een toenemende schuldenlast. Dat constateert kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) dinsdag.

S&P schat de kans dat instellingen die geld lenen aan Suriname hun geld terugkrijgen steeds kleiner in. De kredietwaardigheid van het land werd dinsdag teruggeschroefd van B+ naar BB- en de vooruitzichten voor een verdere verlaging voor het land van president Desi Bouterse zijn somber.

Zonder daadkrachtig en goedgetimed ingrijpen van de regering-Bouterse zijn de kansen op verbetering volgens S&P klein. Suriname kwam recent een overbruggingskrediet van 478 miljoen dollar overeen met de IMF. Goede besteding van dat geld kan het vertrouwen van investeerders in het land mogelijk herstellen.

26-04-2016 © ANP / Demet TV