Eerste officiële zomerse dag een feit

De eerste officiële zomerse dag is dinsdag een feit. Het kwik liep kort voor het middaguur in De Bilt op tot 25 graden, meldt weeronline.nl. Ook op veel andere plaatsen is de temperatuur van 25 graden bereikt, waarmee officieel gesproken kan worden van een landelijke zomerse dag.

Naar verwachting stijgt de temperatuur later op de middag verder tot rond de 27 graden in De Bilt. Dinsdag is tot nu toe de warmste 22 mei van de afgelopen twintig jaar. De warmste 22 mei sinds de metingen begonnen dateert van 1922. Toen werd in De Bilt een temperatuur gehaald van 33,2 graden.

Maandag werd de zomerse waarde van 25 graden net niet gehaald. Het kwik bleef toen in De Bilt steken op 24,7 graden. Volgens weeronline.nl blijft het nog tot het weekeinde warm. Vanaf vrijdag stoomt koudere lucht het land in, maar het blijft in het weekend met 20 graden wel aangenaam. Pas zondag neemt de kans op een bui toe.

22 mei 2012, 12:57
© Demet TV