Onderzoek etnisch profileren politie mogelijk niet objectief

Het onderzoek naar etnisch profileren door de Haagse politie dat werd gehouden na eerdere onrusten in de stad hierover is mogelijk niet objectief. Dat zegt de fractie Groen Links in Den Haag. Volgens de partij is dat de conclusie van Buro Jansen en Janssen dat de objectiviteit van het onderzoek van de Universiteit Leiden heeft onderzocht. De conclusie van het onderzoek uit Leiden was dat structureel etnisch profileren in Transvaal en de Schilderswijk niet voorkomt.

Wat GroenLinks betreft is het belangrijk dat er snel duidelijk over de onafhankelijkheid van het onderzoek. GroenLinks vroeg al meermaals aandacht voor de gevoelens van veel mensen die zich door de politie verkeerd behandeld voelden. “Gelijke behandeling door de politie is een grondrecht voor alle mensen in onze stad. Mocht blijken dat de politie invloed heeft gehad op de conclusies van het rapport is dat heel ernstig. Het is dan ook van het grootste belang dat de onderste steen zo snel mogelijk boven komt” aldus fractievoorzitter Arjen Kapteijns. De partij wil graag dat dit onderwerp zo spoedig mogelijk wordt besproken in de gemeenteraad. 

28-04-2016