Fatma Koser Kaya: Turken wel geïntegreerd

Juist omdat de Turkse Nederlanders in de zaak van Ebru Umar hun mening laten horen, zijn ze wel geïntegreerd. Omdat de mening van sommige Turkse Nederlanders je niet aanstaat, kan je niet de hele Turkse samenleving wegzetten als niet geïntegreerd. Dat zegt D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya vandaag op haar Facebookpagina.

Koser Kaya  zegt dat ze de laatste dagen vaak leest dat de ‘inburgering van Turkse Nederlanders is mislukt,’ en dat zij zich afvraagt waarom mensen dat denken. “Omdat zij vinden dat je Erdogan niet mag beledigen.” Volgens Kaya is wel of niet geïntegreerd zijn niet afhankelijk van of je Erdogan wel of niet steunt. “Of je nu fan bent van de Turkse president of niet, of je het nu eens bent met deze mening of niet, we leven gelukkig in een vrij land waar je Erdogan mag beledigen, maar ook verdedigen,” laat het Kamerlid weten.

Fatma Koser Kaya zegt dat de vrijheid van meningsuiting voor iedereen geldt en juist omdat de Turkse gemeenschap hun mening gebruiken, “zijn Turkse Nederlanders bij uitstek geïntegreerd,” aldus Kaya. 

28-04-2016 © Demet TV