Turkije schakelt weer IS-strijders uit

Het Turkse leger heeft met artillerievuur en drones weer 34 strijders van de terreurgroep IS uit. De aanvallen op de terreurgroep werden gedaan vanuit luchtmachtbasis Incirlik in Zuid-Turkije. Het leger laat weten dat zes voertuigen en vijf posities van IS-strijders zijn vernietigd.

Volgens het Turkse leger waren de bombardemnten een vergelding van de raketaanvallen van IS afgelopen zondag, waarbij zeven inwoners van Kilis gewond raakten.

In de afgelopen maanden heeft Turkije vaker aanvallen uitgevoerd op IS. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu liet afgelopen week weten dat de VS een raketafweersysteem wil plaatsen in het zuiden van Turkije. Een functionaris van de Amerikaanse leger bevestigt dat zij in gesprek zijn met Turkije.

02-05-2016 © Demet TV