Raadslid veroordeeld voor beledigen, hoe zit het met Erdogan?

De discussies rondom de vrijheid van meningsuiting zullen na vandaag opnieuw oplaaien nu het Haags gerechtshof een SP-raadslid in Zoetermeer heeft veroordeeld voor het beledigen van collega-raadslid Hilbrand Nawijn. SP-raadslid Lennart Feijen noemde zijn collega Hilbrand Nawijn een “racist.” En dat is ongeoorloofd, aldus de rechter die vandaag uitspraak deed.

Volgens het Haagse gerechtshof is het ongeoorloofd dat SP-raadslid Lennart Feijen zijn collega Nawijn op social media een “racist” noemde. De SP-gemeenteraadslid is daarom maandag in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 350 euro.

Discussie Erdogan

Het is zeer de vraag hoe deze ontwikkeling wordt opgepakt in de Nederlandse media. Want veel mensen in Nederland vinden dat je in het kader van de vrijheid van meningsuiting iedereen moet kunnen beledigen. Zo is veel kritiek geuit op de Turkse president Erdogan omdat columniste Ebru Umar in Turkije is opgepakt vanwege het beledigen van de Turkse president.

Meten met twee maten

Veel Turken in Nederland vinden dat er met twee maten wordt gemeten in Nederland. De discussie hoe het kan dat een Nederlandse rechter beperkingen kan stellen aan de vrijheid van meningsuiting zal dan ongetwijfeld opnieuw oplaaien. Ook is het zeer de vraag of mensen massaal hun steun gaan betuigen aan SP-gemeenteraadslid die is veroordeeld en of ook dit breed wordt uitgemeten in de media.

02-05-2016 © Demet TV