20.000 euro beloning in onthoofdingszaak Nabil

In de zaak van de man die in maart een hoofd neerlegde op de Amstelveenseweg in Amsterdam, looft de politie een beloning uit van 20.000 euro. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond nieuwe beelden te zien rond de moord op de 23-jarige Nabil Amzieb, zo liet de politie maandag weten.

Het hoofd van Amzieb werd 9 maart neergelegd bij waterpijpcafé Fayrouz Lounge. Van de man die dat deed zijn opnamen gemaakt. Daarop is te zien hoe hij met een gevulde vuilniszak langs een particuliere bewakingscamera loopt. Zijn gezicht is moeilijk te zien, omdat hij een capuchon droeg. De politie kreeg in de weken daarna tientallen tips binnen, maar de zaak werd niet opgelost.

Het lichaam van Amzieb werd 8 maart gevonden in een uitgebrande auto in Amsterdam-Zuidoost. Een dag later bleek zijn hoofd voor het waterpijpcafé aan de Amstelveenseweg te liggen.

Lees ook: Afgehakt hoofd slachtoffer Amsterdam online

02-05-2016 ANP / Demet TV