Categories Nieuws Artikelen

Koenders: Turkije moet nog flink aan de bak

Turkije moet nog flink aan de bak om aan alle voorwaarden te voldoen die het mogelijk maken dat Turken vanaf juli zonder visum naar Europa kunnen reizen.

Turkije zal aan de gestelde eisen moeten voldoen voordat Nederland kan instemmen met visumliberalisatie, aldus minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken woensdag. Hij reageerde op het voorstel van de Europese Commissie in Brussel voor visumvrij reizen.

Er is wel voortgang geboekt, aldus Koenders. Eind juni zullen de lidstaten van de Europese Unie, en dus ook Nederland, een definitief oordeel vellen.

Visumvrijheid vergemakkelijkt het reizen en zakendoen tussen Nederland en Turkije en omgekeerd, aldus de minister. Het geeft geen recht op werken. Ook blijven controles door de marechaussee gehandhaafd.

04-05-2016 © ANP