PvdA wil herstel Facebook-profiel Yücel

De PvdA wil dat Facebook het profiel herstelt van haar Tweede Kamerlid Keklik Yücel. Het is volgens de partij ,,ineens verdwenen”. Yücel plaatste dinsdagochtend een artikel over de vrijheid van meningsuiting die volgens haar niet onder druk mag komen te staan.

,,Wij vinden het onacceptabel dat het profiel van een volksvertegenwoordiger die een openhartig verhaal schrijft over haar drijfveren en idealen zomaar offline wordt gehaald. Dit hebben we Facebook laten weten, met het verzoek het profiel meteen weer te activeren. Om met Keklik te spreken: wij mogen onze vrije meningsuiting nooit onder druk laten zetten!”, aldus de PvdA op de eigen Facebook-pagina.

Yücel is op sociale media bedreigd wegens haar stellingname voor Ebru Umar, de columniste die werd opgepakt na kritische uitlatingen over de Turkse president.

Facebook onderzoekt op dit moment de zaak.

UPDATE: De facebookaccount van Yucel is inmiddels hersteld door Facebook.

10-05-2016 © ANP