Studenten blijven tevreden over opleiding

Ruim 70 procent van de studenten aan universiteiten zegt over het algemeen tevreden te zijn over de inhoud hun opleiding. Studenten op hogescholen zijn minder tevreden (60 procent). Die klagen vooral over het niet tijdig bekendmaken van veranderingen in hun studierooster. 70 procent van de studenten is tevreden over wat tijdens de stage wordt geleerd.

In vergelijking met vorig jaar zijn studenten in het algemeen wel iets positiever over hun opleiding, blijkt uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE) van Studiekeuze123.

Voor het onderzoek werden ruim 700.000 studenten van 70 hogescholen en universiteiten gevraagd mee te doen. Ruim 40 procent reageerde. In de NSE geven studenten hun mening over onder meer over de inhoud van de opleiding, verkregen vaardigheden, voorbereiding op de beroepsloopbaan, docenten en studiefaciliteiten.

Groot compliment

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) is blij met de stijgende lijn van de studententevredenheid. ,,Het is een groot compliment aan alle docenten, decanen en bestuurders die hard werken om het hoger onderwijs zo goed en interessant mogelijk te maken.”

De stichting Studiekeuze123 is een samenwerkingsverband van het ministerie van Onderwijs, studenten en hoger onderwijsinstellingen.

12-05-2016 © ANP / Demet TV