Categories Nieuws Artikelen

Cel voor Britse bankier in megafraudezaak

Een Britse bankier van Deutsche Bank is donderdag in Londen veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor handel met voorkennis. Een accountant die meehielp met de fraude moet 3,5 jaar de gevangenis in. De straffen die zijn opgelegd gaan de boeken in als de hoogste ooit in het Verenigd Koninkrijk voor handel met voorkennis.

De twee, die de beschuldigingen ontkenden, werden maandag al schuldig bevonden en kregen donderdag hun straf te horen. De rechter sprak daarbij van ,,aanhoudend, langdurig en opzettelijk oneerlijk gedrag” en een grote inbreuk op het vertrouwen. Drie andere bankiers werden vrijgesproken.

Het gaat om het grootste onderzoek van de toezichthouder FCA naar handel met voorkennis in de Britse geschiedenis. Eerder werden naar aanleiding van dat onderzoek al drie anderen veroordeeld. Van hen kreeg degene met de hoogste straf negentien maanden cel, maar hij bekende schuld.

12-05-2016 © ANP