Categories Nieuws Artikelen

Extra gift Nederland voor droog Ethiopië

Nederland trekt nog eens 3 miljoen euro uit voor voedselhulp aan Ethiopië. Het Afrikaanse land zucht onder grote droogte.

,,In delen van Ethiopië is over een paar maanden geen eten meer als de internationale gemeenschap niet snel over de brug komt”, liet minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking maandag weten. Het extra geld wordt gebruikt voor voedsel voor kinderen, zoals energie- en eiwitrijke koeken of repen, zaaizaad en veevoer.

Ethiopië is een van de landen die lijden onder de gevolgen van het weersverschijnsel El Niño. Vanwege de uitzonderlijke situatie in het land had Nederland sinds eind vorig jaar alleen al voor Ethiopië ruim 25 miljoen euro extra vrijgemaakt.

Momenteel zijn 18 miljoen Ethiopiërs afhankelijk van voedselhulp, met name in gebieden in het oosten en zuiden.

16-05-2016 ANP / Demet TV