Categories Nieuws Artikelen

Rutte spreekt Erdogan in Istanbul

Premier Mark Rutte heeft maandag in de marge van een VN-top in Istanbul met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over Ebru Umar gesproken. De columniste mocht eerder deze maand Turkije niet verlaten vanwege een onderzoek naar mogelijke belediging van Erdogan.

Umar mocht uiteindelijk na zeventien dagen het land verlaten nadat een rechter haar uitreisverbod ongegrond had verklaard. Daarvoor was er intensief diplomatiek contact met Turkije. Het is nog onduidelijk of er een aanklacht komt tegen Umar. Een woordvoerder van Rutte wilde verder niets kwijt over het gesprek met de Turkse president.

Verder heeft de premier Rutte laten weten bezorgd te zijn over het opheffen van de immuniteit van van Turkse parlementsleden. 

23-05-2016 © ANP