Categories Nieuws Artikelen

108.000 miljonairshuishoudens in Nederland

Het aantal miljonairs in ons land blijft stijgen. In 2014 waren er bijna 108.000 huishoudens met een vermogen van miljoen euro of meer. Dat zijn er 5000 meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de recentste cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag naar buiten heeft gebracht.

Van alle huishoudens in ons land was 1,4 procent miljonair. Samen waren ze goed voor 340 miljard euro aan vermogen (exclusief de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld).

Vanaf 2006 schommelde het aantal miljonairshuishoudens, onder meer door dalende beurskoersen. Maar in de periode 2012-2014 is het aantal jaarlijks met 5 procent gestegen, aldus het CBS.

Gemeenten

In verhouding zaten de meeste huishoudens met een vermogen van minimaal een miljoen euro in de gemeenten Laren, Bloemendaal en Blaricum (alle rond de 10 procent). Daarna volgen Wassenaar (8,8 procent) en Rozendaal (7,6 procent).

De provincies Limburg, Flevoland en Groningen telden in 2014 relatief gezien met rond de 1 procent het minste aantal van deze categorie rijken. De gemeente Kerkrade spande in dit opzicht de kroon met een percentage van slechts 0,3.

26-05-2016 © ANP / Demet TV