Opnieuw kans op zware buien

Voor de zevende dag op rij kan het tot zware onweersbuien komen met kans op wateroverlast, grote hagelstenen en windstoten. Opnieuw zijn de zwaarste buien in de middag en avond voor het oosten en zuidoosten, meldt weerbureau Weeronline donderdag.

Tijdens de avondspits en in de avond is het dus weer oppassen voor aquaplaning en kunnen wegen lokaal onbegaanbaar worden. Ook vrijdag worden zware buien verwacht, dan waarschijnlijk ook in het westen van het land.

De aanhoudende buiigheid wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een lagedrukgebied gevuld met warme, onstabiele en vochtige lucht. Dat zorgt voor buien die vanuit Duitsland binnendrijven of spontaan boven ons land ontstaan, aldus Weeronline.

De afgelopen dagen was het vooral raak in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Lokaal ontstond veel wateroverlast. Op meerdere plaatsen in het zuidoosten viel in een week tijd meer dan 100 millimeter regen.

02-06-2016 © ANP / Demet TV