Turkije boos en haalt ambassadeur uit Duitsland

Duitsland heeft de resolutie aangenomen die de moord op Armeniërs in de Eerste Wereldoorlog als genocide betitelt. Turkije heeft grote kritiek op de beslissing van Duitsland en heeft direct zijn ambassadeur uit Duitsland gehaald. Dat bericht wordt inmiddels bevestigd door premier Binali Yildirim van Turkije.

De Turkse president Erdogan laat zojuist weten dat deze beslissing van Duitsland de “relaties” tussen Turkije en Duitsland zal schaden. “We zullen de benodigde stappen ondernemen,” laat Erdogan weten.

Erdogan: “Deze genomen beslissing door het Duitse parlement is een beslissing die van invloed zal zijn op onze relaties. We zullen dit evalueren en kijken welke stappen wij zullen ondernemen om daarna de benodigde stappen te ondernemen”.

Ook premier Yildirim van Turkije reageert woest. “Dit is een foute beslissing. Ons verleden is helder. Turken zijn trots op hun verleden. Er is in onze geschiedenis niets gebeurd waar wij ons voor hoeven te schamen,” aldus de Turkse premier Binali Yildirim. 

02-06-2016 © Demet TV