Oud-student UvA geeft fonds vier miljoen euro

Uit de nalatenschap van een alumnus (oud-student) van de UvA heeft de Stichting Amsterdams Universiteitsfonds vier miljoen euro gekregen. Het is volgens de Universiteit van Amsterdam het hoogste bedrag dat een particulier ooit heeft geschonken aan een universiteit.

Met het geld kunnen honderden reis- en studiebeurzen worden verstrekt en zijn ook veel andere initiatieven mogelijk om onderwijs en onderzoek aan de UvA een impuls te geven. Het geld komt uit de nalatenschap van Trudie Vervoort-Jaarsma (1929-2015). Zij studeerde in de jaren zestig psychologie.

Met de twee nu ingestelde fondsen gedenkt zij zowel haar moeder, die als succesvol advocaat een belangrijk deel van het familiekapitaal vergaarde, als haar jong overleden dochter, die ook psychologie studeerde aan de UvA.

06-06-2016 © ANP / Demet TV