Weer minder overvallen op winkeliers

Het aantal overvallen op winkeliers blijft dalen. In 2015 werden 310 winkels het slachtoffer van een overval. In 2010 waren dat er nog bijna 900. Dat meldt Detailhandel Nederland.

Onder leiding van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is er met politie en het Openbaar Ministerie hard gewerkt om het aantal overvallen terug te dringen. ,,De cijfers laten zien dat de gezamenlijke aanpak van overvallen de afgelopen jaren zijn vruchten heeft afgeworpen”, zegt Bert van Steeg, secretaris winkelcriminaliteit van de brancheorganisatie. ,,Op die manier laten we zien dat het plegen van een overval in Nederland niet loont.”

Volgens Detailhandel Nederland krijgen andere vormen van winkelcriminaliteit nog wel onvoldoende aandacht. Vooral de aanpak van diefstal door rondtrekkende bendes moet beter.

16-06-2016 © ANP / Demet TV