Schade in Randstad geschat op 20 miljoen

De particuliere schade door het noodweer in de Randstad loopt volgens het Verbond van Verzekeraars volgens een eerste voorzichtige schatting in de 20 miljoen euro. In de nacht van woensdag op donderdag viel er in het westen en midden van het land in korte tijd veel regen. Veel huizen en kelders zijn onder water komen te staan en ook zijn er bomen omgewaaid.

,,Het is een voorzichtige schatting, maar volgens de berekeningen moeten we uitgaan van een schade van 20 miljoen euro. De afgelopen weken viel de regen vooral in het Limburg en Noord-Brabant. Ook die schade is rond de 20 miljoen euro, maar in de Randstad staan er nu eenmaal meer huizen en gaat het harder”, aldus een woordvoerder.

Diverse verzekeraars hebben extra mensen ingezet op de callcentra om alle schademeldingen snel af te handelen. De komende uren blijft het ook nog regenen in het westen van het land. ,,Door de klimaatverandering moeten we er toch rekening mee houden dat dit soort buien vaker voorkomen. In het verleden kon het ook behoorlijk regenen, maar deze zware buien houden nu al vier weken aan en leiden tot veel schade. Het water kan steeds moeilijker afgevoerd worden omdat er in korte tijd zoveel valt.”

23-06-2016 © ANP / Demet TV