EU-leiders bijeen op zoek naar eenheid

De regeringsleiders en staatshoofden van de EU zijn woensdagochtend bijeengekomen in Brussel om over de toekomst te praten. Dinsdagnacht hebben zij de Britse premier David Cameron uitgezwaaid. Die is dan ook niet bij het ontbijt.

,,Het gaat niet over Cameron vandaag, het gaat nu over ons, over onze eenheid’’, zei de Litouwse president Dalia Grybauskaite bij aankomst. ,,Natuurlijk gaan we verder, wie zou ons stoppen? Migratie en economische groei liggen nog steeds op tafel.’’ Volgens premier Mark Rutte hebben niet alleen de Britse kiezers zorgen over Europa. ,,Ook in veel andere landen bestaan ze.”

,,Meer dan ooit hebben we een verenigd Europa nodig’’, zei ook de Luxemburgse premier Xavier Bettel. De Belgische premier Charles Michel benadrukte de noodzaak een strategie te ontwikkelen om de nieuwe relatie met de Britten vorm te geven.

29-06-2016 © ANP / Demet TV