Uitnodiging: Burkini-dag op Scheveningen

Na de toestanden in Frankrijk waarbij vrouwen die een boerkini dragen worden beboet door de Franse politie, is op Facebook een burkini-dag georganiseerd (link uitnodiging). De initiatiefnemers nodigen iedereen uit om aankomende zondag met een boerkini op het strand in Scheveningen te liggen om zo een tegenreactie te geven.

Gisteren kwamen foto’s naar buiten waarop te zien was dat een moslima in Frankrijk door politieagenten wordt gesommeerd om zich uit te kleden. Het optreden van de politie werd vanuit alle hoeken van de wereld flink bekritiseerd. De initiatiefnemers van de ‘Burkini-dag op Scheveningen’ willen daarom hun stem laten horen.

“Een land dat zichzelf door de geschiedenis heen termen als vrijheid, gelijkheid en broederschap heeft toegeëigend, besluit deze week dat deze termen toch niet voor al haar burgers opgaan. Dit vraagt natuurlijk om een tegenreactie. Bij deze nodigen wij alle vrouwen die ook maar een beetje aan hun vrijheid hechten uit voor een bedenkt dagje beachfun op het Scheveningse strand,” aldus de initiatiefnemers.

De activiteit staat gepland voor aanstaande zondag (28 augustus) om 13:00 uur.

25-08-2016 © Demet TV

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws voor en over Turkse- en Marokkaanse Nederlanders.