Turkse consul-generaal zegt gesprek met Aboutaleb af

De Turkse consul-generaal Sadin Ayyildiz, heeft zijn gesprek met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam afgezegd. Het gesprek stond gepland voor vandaag. Dat schrijft RTV Rijnmond.

Het is nog onbekend wat de reden is van de afzegging. En er is ook nog geen vervolgafspraak gemaakt. Het gesprek was gepland omdat burgemeester Aboutaleb vond dat de Turkse consul-generaal te ver was gegaan met zijn brief aan enkele burgemeesters in Nederland waarin hij Gulen-sympathisanten terroristen noemde.

Aboutaleb kan zich maar niet vinden in die uitlatingen van de Turkse consul-generaal. In de gemeenteraad zei Aboutaleb dat hij ‘geen inmenging’ wenst van de consul-generaal en wilde op korte termijn een gesprek met Ayyildiz.

Interview Demet TV

Aan onze omroep Demet TV liet de Turkse consul-generaal eerder weten dat hij de houding van zowel de Nederlandse media als de Nederlandse politiek betreurt.  “In plaats van zich zorgen te maken over de slachtoffers van de staatsgreep, bekommert Nederland zich over de aanhangers van de terreurgroep Feto”, aldus de consul-generaal in een interview met Demet TV.

Zie hier het interview.

Turkse Consul-Generaal Rotterdam betreurt houding Nederland

 

26-08-2016 © Demet TV