Verenigde Naties: boerkiniverbod “domme reactie”

De Verenigde Naties heeft Frankrijk opgeroepen om de recent ingevoerde boerkiniverbod op te heffen. De Verenigde Naties noemt het boerkiniverbod een “domme reactie” dat niet bijdraagt aan het verbeteren van de veiligheid en juist onverdraagzaamheid tegen religies voedt.

De hoogste Franse rechter heeft afgelopen vrijdag al geoordeeld dat het boerkiniverbod niet mag worden gehandhaafd. Volgens de Raad van State gaat de maatregel tegen de burgerlijke vrijheden in.

Burgemeesters Frankrijk

Maar Franse burgemeesters zeggen zich niet te gaan houden aan de uitspraak van de rechter. Hoe het mogelijk is dat lokale overheden zich niet houden aan de uitspraak van de hoogste rechter in Frankrijk is niet duidelijk. Ondanks de uitspraak van de rechter blijft daarom in Nice, Fejus en Sisco het boerkiniverbod van kracht.

Discriminatie

De Verenigde Naties roept daarom nogmaals alle burgemeesters op om zich te houden aan de uitspraak van de Franse Raad van State en zegt dat het “zeer discriminerende” verbod ingetrokken moet zijn voor het einde van het zomerseizoen.

Een woordvoerder van de Verenigde Naties zegt: “Het is een domme reactie op dingen die wij meemaken, zoals terroristische aanvallen. Het verbod draagt niet bij aan het verbeteren van de veiligheid of de openbare orde.”

30-08-2016 © Demet TV