Islamitische school daagt ouders om uitlatingen

(ANP) De Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) sleept vier ouders voor de rechter om negatieve uitlatingen over de vermeende Gülen-basisschool De Roos. SIOZ eist dat de ouders hier per direct mee stoppen en dat alle beschuldigingen worden gerectificeerd, blijkt uit gegevens van de rechtbank in Haarlem.

De stichting heeft onder de naam IBS De Roos scholen in Zaandam en Purmerend. SIOZ wordt er op sociale media van beticht een ‘Gülenschool’ te zijn, wat de stichting ten stelligste ontkent.

De islamitische onderwijsinstelling eist dat alle WhatsAppgroepen, Facebookgroepen en alle eventuele andere activiteiten op sociale media van de ouders worden opgeheven. Daarnaast wil SIOZ dat de rechter de ouders een dwangsom oplegt.

De zaak dient vrijdag om 13.30 uur in Haarlem.

31-08-2016 © ANP