Powned moet schadevergoeding betalen

Omroep Powned moet aan de voormalige burgemeester van Maastricht Onno Hoes een schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald.

Powned zond eind 2014 beelden uit van een privéafspraak van Hoes met een 20-jarige student. Hij was in die tijd burgemeester van Maastricht. Door de beelden van Powned raakte Hoes zijn baan kwijt en hij eiste daarom een schadevergoeding van de omroep.

De rechtbank oordeelde in een tussenvonnis dat Powned de beelden niet had mogen uitzenden. Hoewel de omroep vond dat het rechtmatig was om de beelden te laten zien, bleef de rechter woensdag bij zijn eerdere uitspraak. Powned moet alle beelden van Hoes van zijn website halen.

Hoe hoog de schadevergoeding is, moet nog worden berekend.

31-08-2016 © ANP / Demet TV