Populariteit Merkel op dieptepunt

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar christendemocratische partij CDU zijn volgens een opiniepeiling op een dieptepunt beland. Merkel, die het land sinds november 2005 regeert, heeft nog slechts de steun van 41 procent van de ondervraagden, voor haar een heel erg lage score.

De christendemocraten vallen in de woensdag gepubliceerde peiling iets terug naar 33 procent. Ook dat is de laagste score sinds de parlementsverkiezingen van 2013, meldde nieuwszender n-tv woensdag.

De sociaaldemocraten hebben de steun van 22 procent, de anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland (AfD) 12 procent, de Groenen ook 12 procent, de links-radicale Die Linke 9 en de liberale FDP 6 procent.

Zondag zijn er verkiezingen in de noordoostelijke deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren.

31-8-2016 © ANP / Demet TV