Minister: gedrag Zaandam niet groter maken

De overlast van een groep jongeren in Zaandam moet stoppen, maar het moet ook niet groter worden gemaakt dan het is. Dat heeft minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) vrijdag gezegd.

Een cameraman en een verslaggeefster van het SBS6-programma Hart van Nederland werden donderdag in de Zaandamse wijk Poelenburg bedreigd. De journalisten zouden bezig zijn aan een item over overlast en intimidatie bij een winkelcentrum in de buurt, toen de mannen verhaal kwamen halen.

Ook zouden buurtbewoners zich al langere tijd beklagen over het gedrag van de groep. Een ‘vlogger’ onder de overlastgevers publiceert video’s van de rondhangende groep op YouTube.

,,Ik vind ook echt dat dit gedrag niet kan en dat men ermee moet ophouden”, aldus Van der Steur. Tegelijkertijd liet hij weten dat de lokale autoriteiten in Zaandam precies weten wat ze moeten doen.

UPDATE: YouTube heeft de inhoud van het kanaal van Ismail Ilgun uit de wijk Poelenburg gemarkeerd als gewelddadig, waardoor alleen reclames worden vertoond als de adverteerder daar expliciet om heeft gevraagd. 

09-09-2016 © ANP / Demet TV

Het gaat om deze vlogger, Ismail Ilgun: