Turks-Nederlandse journalist aangehouden in Zaandam

De Turks-Nederlandse journalist Fatih Ozyar is aangehouden in Zaandam en vervolgens 15 uur vastgezet. De journalist was in Zaandam om verslag te doen van de toestanden in Zaandam. Turks-Nederlandse jongeren waaronder de vlogger Ismail Ilgun zouden daar overlast veroorzaken.

De opgepakte journalist zegt dat hij filmopnames aan het maken was toen hij werd geduwd door agenten. Hij liet de agenten weten dat hij journalist is en dat het toegestaan is om in de openbare ruimte filmopnames te maken. Ozyar zou daarop door vier agenten hardhandig zijn aangehouden.

De Turks-Nederlandse journalist is inmiddels weer vrijgelaten. Hij zegt dat de politie hem ook onder druk heeft gezet om een verklaring af te leggen. Toen Ozyar liet weten dat hij geen verklaring wilde afleggen, is hem verteld dat hij anders een boete zou krijgen.

13-09-2016 © Demet TV