Mohammed wint rechtszaak van Volkskrant

De Volkskrant moet 1500 euro schadevergoeding betalen aan Mohammed Rashid wiens foto op de voorpagina stond. Dat heeft de rechter woensdag besloten in een zaak die de man had aangespannen tegen de krant. Volgens de rechter heeft de Volkskrant de privacy van de de eiser geschonden en weegt het belang van de vrijheid van meningsuiting daar niet tegenop, meldt de krant op haar website.

De Volkskrant berichtte op 16 augustus op de voorpagina over de extra veiligheidscontroles op Schiphol in verband met een terreurdreiging. Op de foto is te zien hoe een lid van de marechaussee een automobilist controleert. De man in kwestie was Mohammed Rashid. Die uitte zijn ongenoegen in een brief (zie hier) aan de Volkskrant. Met de titel bij de foto vond hij dat hij als terrorist was neergezet in de krant. 

Volgens Rashid werd er onterecht een link gelegd tussen hem en de terreurdreiging. Hij eiste een rectificatie en 15.000 euro schadevergoeding.

Hier de desbetreffende voorpagina van de Volkskrant en hier een link naar de uitspraak van de rechter.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws voor en over Turkse- en Marokkaanse Nederlanders.

14-09-2016 © Demet TV