VVD en PVV kritisch over ‘Turks’ ziekenhuis

Regeringspartij VVD en oppositiepartij PVV hebben donderdag kritiek geuit op de komst van een ‘Turks’ ziekenhuis naar Amsterdam. De VVD vreest dat zo’n ziekenhuis niet bijdraagt aan integratie en participatie van Turkse Nederlanders.

VVD-Kamerleden Malik Azmani en Leendert de Lange vragen zich af in hoeverre gegarandeerd wordt dat het ziekenhuis voor iedereen toegankelijk is, zowel wat betreft werknemers als patiënten. Zij willen voorkomen dat er onderscheid wordt gemaakt op basis van religie of afkomst. Ook vragen zij de ministers Lodewijk Asscher (Integratie) en Edith Schippers (Volksgezondheid) hoe wordt gegarandeerd dat in het ziekenhuis dezelfde normen en waarden worden nageleefd als in andere ziekenhuizen in Nederland.

De PVV zou het liefst zien dat de ministers de komst van het ziekenhuis tegenhouden.

15-09-2016 © ANP