Turkije vangt wereldwijd meeste vluchtelingen op

Wereldwijd staat Turkije op nummer 1 als het gaat om het opvangen van vluchtelingen.  Dat zegt UNIC het Informatiecentrum van de Verenigde Naties. Volgens het informatiecentrum is er op de wereld geen enkel ander land die zoveel vluchtelingen ontvangt.

Volgens de cijfers van het Informatiecentrum van de Verenigde Naties heeft Turkije alleen al in de eerste helft van vorig jaar meer dan 1,8 miljoen vluchtelingen ontvangen. Pakistan, Libanon, Irak, Ethiopië, Jordanië, Kenia, Oeganda, Tsjaad en Sudan volgen Turkije met 1,5 miljoen vluchtelingen.

UNIC waarschuwde ook voor de verhoogde problemen van vluchtelingen en migranten die omkomen op zee en voor mensen die het slachtoffer worden van mensenhandel. De organisatie zegt ook dat er grote migratiestromen te zien zijn vanwege oorlogen, voedseltekorten, werkloosheid en discriminatie. Ook is er volgens UNIC wereldwijd een enorme toename te zien in haat tegen buitenlanders. Daar moet snel een einde aan komen aldus UNIC.

 

Waardering voor opvang Turkije

Turkije heeft eerder afspraken gemaakt met de EU om Syrische vluchtelingen op te vangen. Na een bezoek aan Turkse vluchtelingenkampen prijsde EU-president Donald Tusk het land voor manier waarop het vluchtelingen opvangt.  “Turkije is de beste voorbeeld voor de hele wereld als het gaat om hoe wij vluchtelingen moeten opvangen. Niemand heeft het recht om Turkije de les voor te lezen,” liet de EU-president aan toenmalig premier Davutoglu weten.

Zie hier de video (must see):