Categories Nieuws Artikelen

‘Sociale wetten zitten vaste banen in de weg’

Sociale wetten blokkeren duizenden vaste banen in de bouw. Uit onderzoek van Bouwend Nederland onder 700 bedrijven in de sector blijkt dat bedrijven wel tien keer nadenken alvorens iemand in dienst te nemen. Dit omdat het kabinet een baan te duur en muurvast heeft gemaakt.

Volgens Bouwend Nederland zit de bouw te springen om mensen. De grote meerderheid van de bedrijven gaat volgens de branchevereniging echter ,,tegen wil en dank” verder met uitzendkrachten, tijdelijke contracten en zzp-ers.

,,Alle risico’s komen maximaal op het bordje van de werkgever”, aldus voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland. Hij doelt onder meer op de risico’s door de loondoorbetalingsverplichting en de transitievergoeding. ,,Zestig procent van onze leden durft het nog niet aan om mensen aan te nemen, door dit soort bepalingen.”

19-09-2016 © ANP / Demet TV